8 A Psykopatens symptomer.KORT

     PSYKE.DK


  

                                                                                                                          


Psykopatens symptomer

Viser psykopatens hyppigste symptomer.


Artiklen 8 A

8A en forenklet udgave af artikel 11FNB. Både mænd og kvinder kan være psykopater, jeg benytter hankøn i mine artikler.men det kunne lige så godt være en kvinde.


Artiklen er revideret d. 22.11.2018

af psykolog Henrik C.P. Krarup


1. Empati. Psykopaten tænker kun på sig selv, og kan reelt ikke forstå hvad andre mennesker føler. De kompenserer denne manglende medfølelse (empati) ved hjælp af magt og kontrol.


2. Psykopaten foragter de syge. Dette kan chokere den syge, at der ikke er den medfølelse og hjælp fra psykopatens side, men nærmere afsky.


3. Psykopaten nedgør dig, og straffe dig med psykisk vold eller fysisk vold, fordi han kan, det giver magt. Også hvis du er barn.


3.1 Skyld giver psykopaten kontrol.


Psykopaten beskylder dig for alting. Du bliver angst og skamfuld.


Psykopaten føler stor velvære ved at beskylde dig, da han føler sig magtfuld. Han føler ikke nogen form for skam, han er ligeglad med, hvad du føler og mener.


4. Psykopaten er fantastisk til at spille medfølende (empatisk). Psykopaten spiller kun omsorgsfuld- så længe det kan betale sig for ham.


Han/hun overspiller omsorgen (empatien) og dette kan afsløre, at det er skuespil.


5.  Psykopaten svindler og stjæler penge, selv indenfor familien. Han kan begå økonomisk kriminalitet.


5.1 Han kan snyde sig til penge fra sin kone og sine børn. Han er ganske ligeglad med andres følelser og moralske normer. Han er skamløs.


6. Psykopaten lyver meget. Han er ikke til at stole på. Han kan opbygge et netværk af løgne. Han kan slippe af med store løgne, da han opleves meget troværdig, men det er stadig skuespil.


7. Psykopaten har let ved at skabe kontakt til andre mennesker. Men han har svært ved at vedligeholde denne kontakt. Han har derfor ingen gamle venner. Han optræder som en verdensmand udadtil, men som diktator overfor sin familie.


8. Psykoopaten har et koldt skulende blik, når han er gal.


9. Psykopaten er meget målrettet. Han går efter sine mål med fuld og imponerende energi, som kan imponere andre end familien.


10. Psykopaten tåler ingen kritik. Han kan ikke tåle at møde modstand. Han kan være det blideste og venligste det ene øjeblik, for i det næste øjeblik at fare op over en bagatel, råbe hysterisk, true eller gå til fysisk vold.

 

10.1 Han vil ikke samarbejde, kun bestemme, men siger, at han gerne vil samarbejde. Han svarer generelt ikke på vigtige meddelelser, ignorerer rykkere, og reagerer ikke på f.eks. x konens forklaringer, men fremsætter ofte nye beskyldninger..


11.  Psykopaten er mester i at læse sin modparts svagheder. Han kan presse modparten, så psykopaten til sidst får sin vilje. Han er således mester i at give andre skylden for fejlslagne handlinger, han selv har begået. Det vil sige at han kan vende sagen 180 grader.


12. Psykopaten kan, som ingen anden, sige de rette ting, som den anden ønsker at høre, men på en god måde og på det rette tidspunkt. Modparten, kæresten, x konen bliver så godt som totalt afhængig af ham følelsesmæssigt.


13. Psykopaten er vildt charmerende.  Han ved ikke alt det gode han vil gøre, for at opnå sine mål. Når skuespillet er ovre, og når han har nået sit mål, er han tilbage til sin gamle diktatoriske rolle få timer efter.


14. Psykopaten kan være meget ond og hensynsløs. Man tror det er løgn. Du skal derfor ikke sige ja eller acceptere det han siger, før alt er undersøgt.

 

15. Psykopaten nyder at true med f.eks.retssager, fysisk vold mm. Det han truer med går sjældent i opfyldelse. Retssager, og andres udsagn er noget han han kan finde på. Mange tror alligevel på hans udsagn, fordi de bliver fremført med stor troværdighed.


Han er god til at love evig kærlighed, omsorg mm., og partneren tror ham, ofte fordi de vil tro ham.


16 . Psykopaten er inderst inde Iskold og beregnende. Han er inderst inde sadistisk og søger metodisk ødelægge modpartens dømmekraft.


Han er næsten umulig at køre træt i sager, hvor andre ikke orker at føre sager, fordi sagen er lille. Psykopaten er følelseskold. Hans handlinger er sjældent blot et uheld.


17. Psykopaten "isoler og kontrollerer". Han skræmmer f.eks.hustruens venner væk, så vennerne afbryder forbindelsen til hende. Han kan forhindre hende at gå ud til veninder mv.


Det medfører, at hun langsomt bliver mere og mere isoleret. Hun har derfor ikke overblik til at se sin situation fra andre sider. Hun lærer at stole på at psykopaten, som den eneste kilde, og kan ikke rådspørge venner og bekendte fordi hun ikke har nogen.


18. Psykopaten skyder altid skylden på andre. Han mener altid, at hvis noget går galt, er det de andres skyld. Han bortforklarer eller benægter alt.

Psykopaten mener, at han er altid er uskyldig, eller han påstår, at han er offer for andres usandheder.


19. Psykopaten går ikke til psykoterapi, da han siger, at han ikke har nogen fejl. Psykopaten kan derfor sjældent behandles, selvom mange ønsker at "frelse ham".


20. Psykopaten er super egocentrisk, men er god til at skjule det.


21. Psykopaten handler ofte uansvarligt. Han betaler f.eks. sjældent sin gæld. Han søger bevidst at undgå ansvar, og skyder ansvaret over på andre, eller på hele systemet.


22. Psykopaten elsker ikke sine børn eller kone, men viser dem frem, for at fortælle andre, at han er en fantastisk far og ægtemand,


Han skader sine børn og kone på lang sigt, men han ejer ikke skam. De fleste koner og børn tror, at han elsker dem!!


Vurderingen.


Hvis væsentlige af punkter fra 1-22 opfyldes og der indenfor disse punkter er tale om dybe handlinger over længere tid, tyder noget på, at han eller hun kan betragtes som psykopat.


Man er ikke psykopat, hvis man af og til udviser den samme adfærd, som en psykopat udviser, men hvis han opfører dig psykopatisk i  95 procent af tiden, er han psykopat.


Vurderingen skal være objektiv, se på psykopatens adfærden. Ofte bliver den alligevel en blanding af følelser og fakta. Når hustruen bor hos psykopaten tænker og handler hun næsten udelukkende med følelser. (subjektivt)


Vurderingen kan gå ud på at han er psykopat, hvis han har særlig stærk psykopatisk adfærd i 95% af tiden.


Vurderingen kan også gå ud på, at han har en psykopatisk adfærd 5% af tiden, men ellers har en normal adfærd. Så han er ikke psykopat. At gå fra ham må have andre årsager.


Forhold som kan ødelægge et partnerskab er f.eks, være  alkohol, utroskab, stoffer, egocentrisme mm. Psykopati er også en af dem.

 

Psykopatens skadevirkning er ekstrem stor, og kan begrunde, at man afbryder forholdet. Man behøver ikke at anklage ham for psykopati, det gør adskillelsen endnu værre, da han ikke vil indrømme det, men snarere vil postulere at du er en psykopat, Han kan derefer forfølge dig i årevis, hvis han har lyst.