1E Droemmes mand

PSYKE.DK

 

Dine drømmes mand

Manden i dit liv, som du har længes efter.

Af psykolog Henrik c. p. Krarup

redigeret 15.12.2017

 

1E.

 

Han kan appellere til dig på en så fin og smuk måde, at du kan have ekstremt vanskeligt ved at finde dine egne ben og se virkelighed i øjnene. Han er klart den mand, som du havde drømt om i årevis. Han er en mand som virkelig forstår dig og dine problemer. Drømmen (manden) siger, at han vil ofre alt, for at du skal have det lykkeligt og trygt.

 

Ekspert i spin og forførelse 

En person med kraftige psykopatiske træk er normalt ekspert i at forføre dig lige derhen, hvor han har brug for dig. Han kan besidde en grundighed og forudseenhed, som kan være ganske særlig. Der kan være nogle undtagelser i denne forudseenhed, som bevirker, at han ikke viger tilbage for at lyve, uden først at have tænkt sig om. Løgnene er et led i at kunne fastholde dig.

 

Er han psykopat betyder det:

Er der tale om psykopatisk træk, vil du hæmningsløst blive udnyttet af ham i årevis. Han tager hensyn til dig i en grad, som får dig til at blive hos ham. Dvs. at et vist hensynet (ikke kærlighed) er betinget af, at han beholder sin magt, ikke for din skyld- selvom han siger at han elsker dig højt.

 

Giv dig tid til observationer.

Du må, hvis du undersøger ham for psykopatiske træk, tage det helt roligt. Dine observationer vil gavne dig, da de er især nyttige fordi de kan skabe en uundværligt overblik. At se på nedskrevne erfaringer, kan virke skræmmende og smertefuld, men stoffet fastholder dig også, så du kan få styrke til at holde afstand til ham.

 

Stoffet kan også være en hjælp ved samtale med en kognitiv psykolog. Begge dele kan kombineres, da din udvikling fra ham foregår hjemme hos dig selv og eventuelt under samtaler hos en kognitiv orienteret psykolog.

 

Egne tanker.

Hold dine undersøgelser tæt ind til kroppen, da det kan ses, at du er nervøsitet eller angst for at psykopaten skal opdage, at du mistænker ham for at være psykopatisk. Det kan gøre dig så nervøs, at du opgiver at arbejde med sagen.

 

Du har sikkert erfaringer med at være bange for ham, når han bliver sur eller opfarende. Hvis han ikke kan kontrollere sig selv, kan han enten gå eller øve vold mod dig eller indirekte på nogle af dine kære.

 

Ved diskussion, hvad kan han forstå

Hvis du er i tvivl om, at han kan forstå dine følelser, kan du via dine oplevelser se, om det er tilfældet, men du kan ikke se det, hvis du mentalt er omsluttet af ham og hans meninger og krav.

.

Venner og bekendte, ikke familien eller andre tætte relationer.

Socialt set er de fleste, som kommer i berørig med psykopaten, overbevist om at han er meget sød, overbevisende og en som forstår at føre sig. Samtidig føler de, at han er i centrum i selsskabet, men at de også medinddrages i dette sociale selsskab, men ofte bruger han det som et forum, hvor psykopaten viser sin sociale evner ved at være omsorgsfuld, uden at gå i dybden.

 

Han kan let benytte sin overfladiske empati

og engagement mod dig. Og du vil elske det. Men modsat kan han anklage dig for at være hård og ufølsom og uden empati, lige det han er selv. Det gør han, fordi du ikke passer ind i hans specielle univers.

 

Vil du ikke ham, dvs. adlyde ham, bliver du fjernet, eventuelt skadet og forfulgt. Disse personer har han netop ikke magt over, da de kan da være en trussel mod hans egne magtinteresser, derfor nærmest jager ham dem bort.

Passer det med dine erfaringer? skriv.

 

Tror du, at psykopaten klar over egne forhold og handlinger?

Du må igennem kendskab til ham finde ud af, hvorfor han søger at opstille en facade. Facaden synes at have det formål at vise omgivelserne at han er en helt almindelig og dygtig mand som søger stor anerkendelse, som f.eks. har nogle borgerlige ønsker som VVV. Vovse, villa og volvo.

 

Venner og verdensmanden

Overfor bekendte kan han som nævnt ovenfor fremtræde som yderst kultiveret, omsorgsfuld og der er næsten ingen grænser for hans selvopofrelse, kan du genkende disse træk? Du kan iøvrigt undersøge, hvorfor han ikke har nogen venner, nærmest kun bekendte.

Skjuler han sine private hjemlige forhold overfor omverdenen?

 

Når du er syg eller svag hvordan tage han det?

Du må kunne finde nogle eksempler på dette spørgsmål, skriv det ned, så du kan forstå hvad der sker.

 

Kulde og ansvar.

Oplever du nogle eksempler på, at han er kold og komplet uden medfølelse overfor dit liv og dine ønsker. Noter de værste eksempler ned? Føles han ganske ligeglad med dig og dine, når det kommer til stykket? Undersøg om han handler med ansvar på det personlige område (ikke i erhverv) i den tid du har haft sammen med ham. Har du eventuelt forbindelse med hans x kæreste?.

 

Find eksempler

på, at han undgår at forpligte sig ved at skyde skylden på andre. har du personlige eksempler? du følt dig udnyttet og misbrugt mentalt? Økonomisk udnyttelse. Find eksempler på økonomisk udnyttelse?

Skyldfølelse.

Guddommelige træk (omnipotens) Han tror, at han kan tillade sig næsten alt?

Har du skrevne eksempler på det kan det hjælpe dig. Det kan virke, som om psykopaten bliver besat af sin egen styrke. (omnipotens). Denne tendens kan forstærkes over tid, således at psykopaten vil bruge alle ressourcer på at forfølge deres mål. De kender ikke til skam.

 

Undersøg om der er nogle generelle træk, som viser, at han vægter egen magt og indflydelse som det vigtigste.

 

Psykopaten og andre kvinder.

Har du berettiget mistanke om skjulte damebekendtskaber, eller uafsluttede forhold til tidligere x kærester? I så fald, hvordan har du tænkt dig at forholde dig? Det skal nævnes, at psykopater normalt har endog mange skjulte vendinder, evt. camofleret som arbejdspartnere eller skjult på nettet.

 

De føler sig ovenpå ved at have bekendtskaber, som de kan falde tilbage på, hvis forholdet til dig skulle glippe. Det gør han fordi det kan være spændende men også fordi hans følelse af kontrol kan genoprettes med en ny person. Da de er etabledede og der er mange praktiske forhold samt facaden udadtil, kan de vende om og blive falsk empatiske og love guld og grønne skove, for så at vende tilbage til sit gamle grusomme jeg.

 

Svaghed og psykopatens blik.

Hvordan reagerer han, hvis du viser din svaghed bl.a. ved sygdom? kan det påvirke hans forhold til dig. Når han diskutterer, kan han have et særligt stivnet glimt i øjnene.

Forsvinder virkeligheden?

Magten korrumperer også psykopaten. Kan du give eksempler på, at du mener, at han nogle gange har tabt virkelighedsfølelsen, og handlet uden ansvar. Der tænkes særligt på de tilfælde du har oplevet, specifikke oplevelser, ikke generelle udtalelser, hvor psykopaten tror, at de kan tillade sig næsten alt.

Love og regler især uskrevne regner .

Psykopaten er loven!! Psykopaten tror inderst inde at regler kun gælder andre end ham selv, Han handler stort set som han vil.

 

Det er vigtigt at finde specifikke eksempler på psykopatisk adfærd, da de vil hjælpe med til at du kan lægge følelsesmæssig afstand til ham.