1.9.2 Droemmes mand

 Dine drømmes mand, tror du


Artikel nr.1.9.2


Af psykolog Henrik carsten. Krarup

redigeret 10 feb, 2023Han kan appellere til dig på en så fin og smuk måde, så at du kan have

ekstremt vanskeligt ved at finde dine egne ben og se virkelighed i øjnene.

Han er klart den mand, som du havde drømt om i årevis.


Han er en mand som virkelig forstår dig og dine problemer dybt inde. Drømmen (manden)

siger, at han vil ofre alt, for at du skal have det lykkeligt og trygt.


Ekspert i spin og forførelse  

En person med kraftige psykopatiske træk er normalt ekspert i at forføre dig lige derhen, hvor

han har brug for dig. Han besidder en grundighed og forudseenhed, som er ganske speciel.


Der kan være nogle undtagelser hvor han ikke når at tænke sig om, og bliver forført af sin egne handlinger. Han klarer det normalt ved at fordreje sine egne handlinger og lyve. Løgnene er klart

et led i at kunne fastholde dig, da han er i stand til at fornemme dine behov, og ved hvad han vil gøre,

når I træffes.


Hvis han er psykopat betyder det:

Har han kraftige psykopatisk træk vil det ses ret hurtigt i forløbet. Du kommer du ud på en rutchebane, hvor du langsomt med en stille forbløffelse må indstiller dig på hans særlige krav og adfærd.

Der er en verden til forskel mellem den omsorgsfulde og kærlige mand, du mødte først, og den krævende og kold beregnende mand, som du nu har faet efter kort tid. Du elsker ham og du er blevet afhængig af ham., Om han elsker dig, vil jeg vende tilbage til.


Læs. Elsker psykopaten dig. Artikel 1.1


Du håber på, at han vil rette sig og være den dejlige mand igen. Du har givet en stiltiende accept, da du forelsket som du var, ikke kunne argumentere imod hans mening. Hvis du truer med at forlade ham, kan han reagere enten at tigge og bede og mene at det er meget synd for ham, eller han bliver gal og kan true dig med vold eller gøre det økonomisk. Et godt våben er at han blot er tavs i dagevis.


Elsker dig.

Han kan i sine sjælne gode stunder sige, at han elsker dig højt, - en stor usandhed, hvis du bedømmer hans adfærd. men det er ikke dig han elsker, du er blot et objekt, en ting. Han elsker den kontrol som giver ham magt. 


Giv dig tid til observationer.

Hvis du vil se nærmere på, hvad der er galt, må du fortælle ham helt åbent, hvad du ønsker ændret, med fare for vrede, skænderier eller vold. De ting som er påfaldende er en særlig adfærd, som du i princippet kan forklare ved at han har psykopatiske træk.


Nyttige observationer.

Dine stille observationer vil gavne dig, da de skabe en uundværligt overblik. Et godt overblik får dig til at se de grænseoverskridende ting, som du må bekæmpe, eller forsvinde fra.


At se på nedskrevne erfaringer, som du naturligvis skjuler på dit arbejde, kan virke skræmmende på dig, selvom du selv har skrevet dem. De kommer til at stå kraftigere frem- til eftertanke. men stoffet fastholder dig Det giver dig styrke at se realiteterne, hvor man ellers ser en blanding af følelser og fakta. Det er en god ide at koncentrere sig om fakta, som er den rene vare.


Dine observationer og psykologen.

Stoffet kan også være en hjælp ved samtale med en kognitiv psykolog, hvis du føler, at du er ved at tabe overblikket. Nogle går til parterapi, hvilket sjældent er en god ide, hvis han er psykopat. 


Egne tanker. Hold dine undersøgelser og meninger tæt ind til kroppen, da han let kan se, at der er noget galt. Denne indirekte kontrol fra psykopatens side kan gøre dig så nervøs på forhånd, så at du opgiver. 

Ved diskussion, hvad kan han forstå

Hvis du mentalt er omsluttet af ham og hans meninger og krav, kan du sjældent få ham til at forstå, det rimelige i dine forslag. Han kan føle sig angrebet,  istedet for at se på selve stoffet. 

Han forsvare sig kraftigt, da han mener, at han altid har ret, og at du er uduelig. Som en god psykopat, vil han ikke undlade at nævne det tidligt og silde, at du gør alting galt.


Bekendte- og verdensmanden

De fleste, som kommer i perifær berørig med psykopaten, er overbevist om, at han er meget tiltalende og meget meget hjælpsom. Han fører sig ofte frem som en verdensmand, han forstår at fremhæve sig selv, sin uddannelse og bolig og er meget hjælpsom overfor alle, som hører til hans hird.


Han fyldr meget i et selsskab og er god til at medinddrage alle. Han benytter ofte lejligheden til at fremhæve sin alvidenhed og dygtighed. Psykopaten er god til at lade som om, at han har empati overfor trængende personer. Det er det rene skuespil, men godt ser det ud.


Starten er næste for meget empatisk i.

Det er ofte i begyndelse af forholdet, at du synes, at han er fantastisk dyb og omsorgsfuld, og du vil elske det. Omsorgen (empatien) gør dig stærk i troen på, at han er den eneste rigtige.


Tror du, at psykopaten klar over egne forhold og handlinger?

Han handler som psykopat normalt udspekuleret og manipulerende og er derfor klar over virkningen af sine handlinger, han er ikke naiv eller uvidende om takt og tone, men han kan ignorere disse følelser. Du kanmåske få en ide om, hvorfor han er sådan ved at se på hans baggrund, og hvorfor han spiller verdensmand, men alligevel ikke kan knytte sig til personer i sociale sammenhænge.


Han har normalt indset konsekvenserne af hans sociale mangler og søger at kompesere ved at opføre sig ansvarlig og medmenneskeligt. Materielt ønsker han en høj levefod med villa,vovse og volvo" og har det med at sammenligne sin standard med andres, og føre sig frem.


Venner og verdensmanden

Overfor sin bekendtskabskreds kan han som nævnt venlig empatisk og dygtig, samtidig med at han virker kultiveret. Der er næsten ingen grænser for hans selvopofrelse. Kan du genkende disse træk? Du kan iøvrigt undersøge, hvorfor han ikke har nogen ægte venner kun bekendte?

overfor vennerne er han verdensmanden og søger bevidst at skjule sine private hjemlige forhold overfor bekendtskaber. 

Psykopaten og andre kvinder.

Har du berettiget mistanke om skjulte damebekendtskaber, eller uafsluttede forhold til tidligere x kærester? De fleste psykopater har et urent ægteskabeligt forløb. Han afbryder kun sjældent gamle kvindelige bekendtskaber. De kan kamofleres som arbejdspartere eller barndomsveninder, men han går stille med det.

Jaloux

Ikke desto mindre kan han optræde meget jaloux, og kan være meget nøjeregendende med hvornår du kommer hjem, hvem du har talt med og hvad I har talt om.


Hvorfor disse sidespring, hvad får han ud af det.

De styrker hans selvfølelse at have bekendtskaber, som han kan falde tilbage på, hvis forholdet til dig skulle glippe. Han gør det også fordi det kan være spændende for ham, men samtidig styrker det hans kontrol over dig, da han føler sig mere sikker på sin borg, når han har reserverne ok

 

Kontrolkrise

Får han mistanke om en kontrol-krise, vil han benytte alle midler for at få kontrollen tilbage. Han anvender diverse bagtalelser, løgne, manipulation, tavshed, vold og psykisk vold, men også klynken, gråd, eftergivenhed, rette op på sin adfærd, fortrydelse, og lovning om en gylden fremtid. Når situationen igen er stabil, vil han vende tilbage til sit gamle grusomme jeg. 


Svaghed og psykopatens blik. 

Hvordan reagerer han, hvis du viser din svaghed bl.a. ved sygdom? Det er et af de punkter, som kan vise muligheden for psykopati. Når han diskutterer, kan han ofte vise et særligt koldt og stivnet glimt i øjnene.

 

Love og regler især uskrevne regner .

Psykopaten betragter sig stort set hævet over loven. Han respekterer dog nødtvungent politi mv. Han ikke kan ignorere bødeforlæg og fængsel. Psykopaten tror inderst inde, at regler, love og uskrevne regler kun gælder andre. Han handler stort set som han vil.


Det er vigtigt at finde specifikke eksempler på psykopatisk adfærd, hvis du tænker på at løsrive dig fra ham, da de vil hjælpe med til at du kan lægge følelsesmæssig afstand til ham, og de specifikke eksempler er gode til at belyse din egen situation både i det offentlige og hos din psykolog.