1.9.2 Droemmes mand

 Dine drømmes mand

Manden i dit liv, som du har længes efter.

Artikel nr.1.9.2


Af psykolog Henrik c. p. Krarup

redigeret 15.12.2018


Han kan appellere til dig på en så fin og smuk måde, at du kan have ekstremt vanskeligt ved at finde dine egne ben og se virkelighed i øjnene. Han er klart den mand, som du havde drømt om i årevis. Han er en mand som virkelig forstår dig og dine problemer. Drømmen (manden) siger, at han vil ofre alt, for at du skal have det lykkeligt og trygt.


Ekspert i spin og forførelse  

En person med kraftige psykopatiske træk er normalt ekspert i at forføre dig lige derhen, hvor han har brug for dig. Han kan besidde en grundighed og forudseenhed, som kan være ganske speciel. Der kan være nogle undtagelser i denne forudseenhed, som bevirker, at han ikke viger tilbage for at lyve, uden først at have tænkt sig om. Løgnene er klart et led i at kunne fastholde dig.


Er han psykopat betyder det:

Er der tale om psykopatisk træk, vil du hæmningsløst blive udnyttet af ham i årevis. Han tager ingen hensyn til dig til dagligt, men hvis du truer med at forlade ham, kan han enten blive som et barn, tigge og bede, og hvis det ikke virker, vil han lyve, eller true dig med vold, som får dig til at blive hos ham.

Dvs. at et vist hensynet (ikke kærlighed) er betinget af, at han beholder sin magt, ikke for din skyld- men for sin egen skyld. Han kan i sine sjælne gode stunder sige, at han elsker dig højt, - en stor usandhed hvis du ser på hans handlinger.


Giv dig tid til observationer.

Hvis du vil se nærmere på, hvad der er galt, må du gøre det enten helt åbent, med fare for vrede, skænderier eller vold, og håbe på hans forståelse. Eller du kan være mere diskret, hvis du observerer ham for psykopatiske træk. Du bør endelig ikke diskutere med ham omkring disse ting, men tage det ganske roligt - og på ingen måde anklage ham for at være psykopat.


Dine observationer vil gavne dig, da de skabe en uundværligt overblik. Et godt overblik i dit sammenhæng får dig til at se de grænseoverskridende ting, som du må bekæmpe, eller forsvinde fra.


At se på nedskrevne erfaringer, som du naturligvis skjuler på dit arbejde, kan virke skræmmende og flovt, men stoffet fastholder dig også, så du kan få styrke til at holde afstand til ham.


Dine observationer og psykologen

Stoffet kan også være en hjælp ved samtale med en kognitiv psykolog, hvis du føler, at du er ved at tabe overblikket. Nogle går til parterapi, hvilket sjældent er en god ide, hvis han er psykopat. 


Egne tanker. 

Hold dine undersøgelser tæt ind til kroppen, da det kan ses, at du er nervøsitet eller angst for at psykopaten skal opdage, at du mistænker ham for at være psykopatisk. Det kan gøre dig så nervøs, at du opgiver at arbejde med sagen.


Du har sikkert erfaringer med at være bange for ham, når han bliver sur eller opfarende. Hvis han ikke kan kontrollere sig selv, kan han enten gå eller være voldelig overfor dig og eventuelle børn.


Ved diskussion, hvad kan han forstå

Hvis du mentalt er omsluttet af ham og hans meninger og krav, kan du sjældent få ham til at forstå, det rimelige i dine forslag. Han vil snarere føle, at du vil fortælle ham, hvad han skal gøre, eller ikke gøre.

Han vil tage det som et angreb, og vil forsvare sig kraftigt, da han mener at han altid har ret, og at du er uduelig. Som en god psykopat, vil han ikke undlade at nævne det tidligt og silde, at du gør alting galt.

.

Bekendte- og verdensmanden

De fleste, som kommer i perifær berørig med psykopaten, er overbevist om, at han er meget rar og meget hjælpsom. Han kan føre sig frem som en verdensmand, og forstår at fremhæve sig selv, sin uddannelse og bolig mv.

Samtidig føler de, at han er i centrum i selsskabet, men at han også kan medinddrage alle i selsskabet, men ofte benytter han lejligheden til at fremhæve sine dyder. I selsskaber har han sjældent et videregående ansvar for det han siger og gør. Psykopaten kan fremvise empati, men denne stikker ikke dybt.


I privaten kan han benytte sin falske empati 

Det er ofte i begyndelse af forholdet, at du synes, at han er fantastisk dyb og omsorgsfuld, og du vil elske det. Omsorgen (empatien) gør dig stærk i troen på, at han er den eneste rigtige.


Senere i forløbet tror du ikke på det, da han ofte angriber dig og viser sin manglende ansvar og manglende empati. Han er normalt hård og ufølsom og uden empati, ligesom han også kandet anklage dig for at være følelseskold. Han kan sjældent se, at han netop selv er det, som han anklager dig for at være.


Vil du ikke ham, dvs. adlyde ham, være sammen med ham, bliver du i bedste fald ignoreret, eventuelt mishandlet og forfulgt. Personer har han ikke magt over, opfatter han som en  trussel mod hans egne magtinteresser.


Tror du, at psykopaten klar over egne forhold og handlinger?

Du må igennem kendskab til ham finde ud af, hvorfor han søger at opstille en facade. Facaden synes at have det formål at vise omgivelserne at han er en helt almindelig og dygtig mand som søger stor anerkendelse, som f.eks. har nogle borgerlige ønsker som VVV. Vovse, villa og volvo.


Venner og verdensmanden

Overfor bekendte kan han som nævnt ovenfor fremtræde som yderst kultiveret, omsorgsfuld og der er næsten ingen grænser for hans selvopofrelse, kan du måske genkende disse træk? Du kan iøvrigt undersøge, hvorfor han ikke har nogen venner, nærmest kun bekendte.

Skjuler han sine private hjemlige forhold overfor omverdenen?


Psykopaten og andre kvinder.

Har du berettiget mistanke om skjulte damebekendtskaber, eller uafsluttede forhold til tidligere x kærester? Det skal nævnes, at psykopater normalt har mange skjulte vendinder, evt. camofleret som arbejdspartnere eller skjult på nettet.


De føler sig ovenpå ved at have bekendtskaber, som de kan falde tilbage på, hvis forholdet til dig skulle glippe. Det gør han fordi det kan være spændende men også fordi hans følelse af kontrol kan genoprettes med en ny person.


Da de er etabledede og der er mange praktiske forhold samt facaden udadtil, kan de vende om og blive falsk empatiske og love guld og grønne skove, for så at vende tilbage til sit gamle grusomme jeg.


Svaghed og psykopatens blik. 

Hvordan reagerer han, hvis du viser din svaghed bl.a. ved sygdom? Det er et af de store punkter. Når han diskutterer, kan han have et særligt stivnet glimt i øjnene.

 

Forsvinder virkeligheden? 

Magten korrumperer også psykopaten. Kan du give eksempler på, at du mener, at han nogle gange har tabt virkelighedsfølelsen, og handlet uden ansvar. hvor psykopaten tror, at de kan tillade sig næsten alt.

 

Love og regler især uskrevne regner .

Psykopaten er loven!! Psykopaten tror inderst inde, at regler kun gælder andre end ham selv, Han handler stort set som han vil. Det er vigtigt at finde specifikke eksempler på psykopatisk adfærd, da de vil hjælpe med til at du kan lægge følelsesmæssig afstand til ham.