1.9.2 Droemmes mand

 Dine drømmes mand, tror du


Artikel nr.1.9.2


Af psykolog Henrik carsten. Krarup

redigeret 10 maj  2021Han kan appellere til dig på en så fin og smuk måde, at du kan have

ekstremt vanskeligt ved at finde dine egne ben og se virkelighed i øjnene.

Han er klart den mand, som du havde drømt om i årevis. Han er en mand

som virkelig forstår dig og dine problemer dybt inde. Drømmen (manden)

siger, at han vil ofre alt, for at du skal have det lykkeligt og trygt.


Ekspert i spin og forførelse  

En person med kraftige psykopatiske træk er normalt ekspert i at forføre dig lige derhen, hvor han har brug for dig. Han besidder en grundighed og forudseenhed, som er ganske speciel. Der kan være nogle undtagelser hvor han ikke når at tænke sig om, og bliver forført af sin egne handlinger. Han klarer det normalt ved at fordreje sine egne handlinger og lyve. Løgnene er klart et led i at kunne fastholde dig, han er i stand til at fornemme dine behov, og ved hvad han vil gøre, når I træffes.


Hvis han psykopat betyder det:

Har han kraftige psykopatisk træk vil det ses ret hurtigt i forløbet. Du bliver med din egen accept kommer du ud på en rutchebane,hvor du langsomt indstiller dig på hans særlige krav og adfærd, men da du næppe kan erstatte ham og det nærvær som han gav i begyndelsen af jeres samfær, finder du dig i det.


Senere i forløbet giver du en stiltiende accept, da du nu er blevet mere uselvstændig og ikke kan argumentere imod hans mening. Hvis du truer med at forlade ham, kan han enten blive som et barn, tigge og bede, og hvis det ikke virker, vil han lyve, eller true dig med vold, som får dig til at blive hos ham.

Dvs. at et vist hensynet (ikke kærlighed) er betinget af, at han beholder sin magt, ikke for din skyld- men for sin egen skyld. Han kan i sine sjælne gode stunder sige, at han elsker dig højt, - en stor usandhed hvis du bedømmer hans adfærd.


Giv dig tid til observationer.

Hvis du vil se nærmere på, hvad der er galt, må du fortælle ham helt åbent, hvad du ønsker ændret, med fare for vrede, skænderier eller vold. De ting som er påfaldende er en særlig adfærd, som du i princippet kan forklare ved at han har psykopatiske træk.

Du bør ikke diskutere med ham omkring psykopaters adfærd, da han øjeblikkelig vil forsvare sig, og kun tænke på forsvaret, hvor han i virkeligheden skulle koncentrere sig om dine spørgsmål og behov. Ligeledes bør du ikke anklage ham for at handle psykopatisk, men hvis du vil ind på adfærden, blot tage skarp afstand fra hans specifikke adfærd, som du vil have ændret.


Nyttige observationer.

Dine stille observationer vil gavne dig, da de skabe en uundværligt overblik. Et godt overblik i dit sammenhæng får dig til at se de grænseoverskridende ting, som du må bekæmpe, eller forsvinde fra.

At se på nedskrevne erfaringer, som du naturligvis skjuler på dit arbejde, kan virke skræmmende og flovt, men stoffet fastholder dig i de problemer som plager dig. Det kan også give dig styrke til at lave ændringer eller helt af afbryde forbindelsen med ham.


Dine observationer og psykologen.

Stoffet kan også være en hjælp ved samtale med en kognitiv psykolog, hvis du føler, at du er ved at tabe overblikket. Nogle går til parterapi, hvilket sjældent er en god ide, hvis han er psykopat. 


Egne tanker. Hold dine undersøgelser og meninger tæt ind til kroppen, da det ses, at du er nervøsitet eller angst for at psykopaten. skal opdage. Denne kontrol fra psykopatens side kan gøre dig så nervøs, at du opgiver at arbejde med sagen.

Du har sikkert erfaringer med at være bange for ham, når han bliver sur eller opfarende. Hvis han ikke kan kontrollere sig selv, kan han enten gå eller være voldelig overfor dig og eventuelle børn.


Ved diskussion, hvad kan han forstå

Hvis du mentalt er omsluttet af ham og hans meninger og krav, kan du sjældent få ham til at forstå, det rimelige i dine forslag. Han vil snarere føle, at du vil fortælle ham, hvad han skal gøre, eller ikke gøre, hvilket også er korrekt. Men måske kan han se, at der er noget om snakken, men han vil vide, hvornår han skal rette ind.

Han vil tage det som et angreb, og vil forsvare sig kraftigt, da han mener at han altid har ret, og at du er uduelig. Som en god psykopat, vil han ikke undlade at nævne det tidligt og silde, at du gør alting galt.


Bekendte- og verdensmanden

De fleste, som kommer i perifær berørig med psykopaten, er overbevist om, at han er meget tiltalende og meget meget hjælpsom. Han fører sig ofte frem som en verdensmand, han forstår at fremhæve sig selv, sin uddannelse og bolig og er meget hjælpsom overfor alle, som hører til hans hird.

Samtidig føler vennerne, at han er i centrum i selsskabet, men at han også kan medinddrage alle i selsskabet, men ofte benytter han lejligheden til at fremhæve sine dyder. I selsskaber har han sjældent et videregående ansvar for det han siger og gør. Psykopaten kan af praktiske årsager spille empati, men denne stikker ikke dybt.


I privaten er der svage spor af empati.

Det er ofte i begyndelse af forholdet, at du synes, at han er fantastisk dyb og omsorgsfuld, og du vil elske det. Omsorgen (empatien) gør dig stærk i troen på, at han er den eneste rigtige.


Senere i forløbet angriber han dig og viser sin manglende ansvar og manglende empati. Han er normalt hård og ufølsom og uden empati, ligesom han også kandet anklage dig for at være følelseskold. Han kan sjældent se, at han netop selv er det, som han anklager dig for at være.


Vil du ham ikke, dvs. adlyde ham, være sammen med ham, bliver du i bedste fald ignoreret, eventuelt mishandlet og forfulgt. Personer har han ikke magt over, opfatter han som en  trussel mod hans egne magtinteresser.


Tror du, at psykopaten klar over egne forhold og handlinger?

Du må se på hans baggrund for finde ud af, hvorfor han søger at opstille en facade. Facaden synes at have det formål at vise omgivelserne, at han er en "helt almindelig og dygtig mand som søger stor anerkendelse, som f.eks. har nogle borgerlige ønsker som VVV. Vovse, villa og volvo.


Venner og verdensmanden

Overfor bekendte kan han som nævnt venlig empatisk og dygtig, samtidig med at han virker kultiveret. Der er næsten ingen grænser for hans selvopofrelse. Kan du genkende disse træk? Du kan iøvrigt undersøge, hvorfor han ikke har nogen ægte venner kun bekendte.

Han skjuler bevidst sine private hjemlige forhold overfor bekendtskaber. Kvindelige kontakter skjuler han f.eks. på pc. 


Psykopaten og andre kvinder.

Har du berettiget mistanke om skjulte damebekendtskaber, eller uafsluttede forhold til tidligere x kærester? De fleste psykopater har et urent ægteskabeligt forløb, med sidespring.iske forhold at han har travlt Han afbryder kun sjældent gamle bekendtskaber, de kan være camoflerede som arbejdspartere eller barndomsveninder, men han går stille med det.


Jaloux

Ikke desto mindre kan han optræde meget jaloux, og er meget nøjeregende med hvornår du kommer hjem, hvem du har talt med og hvad I har talt om.


Hvorfor disse sidespring, hvad får han ud af det.

De styrker hans selvfølelse at have bekendtskaber, som de kan falde tilbage på, hvis forholdet til dig skulle glippe. Han gør det også fordi det kan være spændende for ham, men samtidig styrker det hans kontrol over dig og ser hvorledes hans kvinde-netværk ser ud. Men vigtigst er den plan 2 som repræsenteres af gamle relationer eller helt nye relationer.


Når psykopaten er etableret hos dig og der er mange praktiske forhold samt facaden udadtil er i orden, men herefter vil han, hvis der opstår tvivl om kontrol over situationen, benytte løgne, manipulation, bagtalelse. Følelser og empati og klynkende offerspil benyttes også. Når situatione er stabil, vil han vende tilbage til sit gamle grusomme jeg. 


Svaghed og psykopatens blik. 

Hvordan reagerer han, hvis du viser din svaghed bl.a. ved sygdom? Det er et af de punkter, som kan råbe psykopati. Når han diskutterer, kan han have et særligt stivnet glimt i øjnene.

 

Forsvinder virkeligheden? 

Magten korrumperer også psykopaten. Kan du give eksempler på, at du mener, at han nogle gange har tabt virkelighedsfølelsen, og handlet uden ansvar. hvor psykopaten tror, at de kan tillade sig næsten alt.

 

Love og regler især uskrevne regner .

Psykopaten betragter sig stort set hævet over loven. Han respekterer dog politi mv. han ikke kan ignorere bødeforlæg og fængsel.!! Psykopaten tror inderst inde, at regler, love og uskrevne regler kun gælder andre end ham selv, Han handler stort set som han vil.


Det er vigtigt at finde specifikke eksempler på psykopatisk adfærd, hvis du tænker på at løsrive dig fra ham, da de vil hjælpe med til at du kan lægge følelsesmæssig afstand til ham.