8 A Psykopatens symptomer.KORT

    PSYKE.DK


  

                                                                                                                          

Det er næsten en forbrydelse overfor ham den søde, at

anklage ham for psykopati, så sig ikke noget, men hold

alligevel et vågent øje med nogle usædvanlige ting, og få

alle vigtige aftaler nedskrevet og gemt.

Rød skrift kan være 

tegn på psykopati


Psykopatens symptomer

Viser psykopatens hyppigste symptomer.


Psykopaten kan sjældent vente, hvis han får en chance for at score penge og udnytte dig, f.eks. ved at bo hos dig eller at spise din hos dig . Han opfører sig på mange måder som en ganske almindelig forelsket mand, men det er løgnen og utroværdigheden, manglende ansvar samt hans løgnagtige hastværk som røber ham, ingen gl.venner. Forelskelse gør blind, i hvert fald dig, hvilket .udnyttes af ham. Det tilrådes at man tidligst flytter sammen efter 1 års tid, og den fraflyttede bolig skal fremlejes. I det tidsrum kan du vurdere ham.


De grimme symptomer er svære at fordøje for en person, som mener at han er prinsen på den hvide hest. Der er store problemer forbundet med at læse disse ufattelige adfærdsformer, fordi de synes helt usande. Jeg elsker denne mand og er måske også forelsket i ham og ser kun det gode, at der naturligvis kan være nogle ting, som er beklagelige, ved jeg godt, men jeg er så kraftigt engageret i ham og den tryghed som han kan give mig, at jeg tænker, at disse grimme ting ikke gælder mig.


Når man forelskes, nedbrydes skrankerne til psykopaten, og jeg føler, at vi passer sammen. Forelskelse gør altid blind, og i den situation vil en psykopat udnytte dig bl.a, økonomisk, og han vil f.eks. også foreslå, at jeg kan lære ham bedre at kende, hvis han opsiger sin bolig og flytter ind hos mig.


Det er mange psykopater som profiterer økonomisk på denne måde. Ligeliges ønsker de at stifte familie. De siger, at de eksker børn, og vil meget gerne selv have nogle. Læs artiklen om psykopaten og børn. Hvor du tvinges til at have forbindelse med ham de næste 20 år.


Lån til store yderst troværdige projekter forekommer, men det viser sig ofte, at han bruger pengene,,du får dem aldrig igen. Du giver lånet, da du ikke tør andet, da du er bange for hans reaktioner, blik eller vold,. Men som nyforelsket , eller dybt afhængig af ham, er du bange for at miste ham. Du får hele tiden at vide, hvor højt han elsker dig, men alligevel kan han vise sin kærlighed ved at lyve for dig, snyde dig og udføre psykisk terror.


Når fornuften indfinder sig, opdager du, at han langsom er ved at isolere dig fra venner og familie, så du har svært ved at vende tilbage og søge støtte hos dem. 


Artiklen 8 A

8A en forenklet udgave af artikel 11F
Artiklen er revideret d. 2.11.2019

af psykolog Henrik C.P. Krarup
1. Empati. Psykopaten tænker kun på sig selv, og kan reelt ikke forstå hvad andre mennesker føler. De kompenserer denne manglende medfølelse (empati) ved hjælp af magt og kontrol, men han siger at han elsker dig, og du tror ham!


2. Psykopaten foragter de syge. Dette kan chokere den syge, at der ikke er den medfølelse og hjælp fra psykopatens side, men nærmere afsky.


3. Psykopaten nedgør dig hele tiden, og straffe dig med psykisk vold eller fysisk vold, fordi han kan, det giver magt. Også hvis du er barn.


3.1 Skyld giver psykopaten kontrol.


Psykopaten beskylder dig for alting. Du bliver angst og skamfuld.


Psykopaten føler stor velvære ved at beskylde dig, da han føler sig magtfuld. Han føler ikke nogen form for skam, han er ligeglad med, hvad du føler og mener.


4. Psykopaten er fantastisk til at spille medfølende (empatisk). Psykopaten spiller kun omsorgsfuld- så længe det kan betale sig for ham.

Han kan afsløres når han overspiller omsorgen (empatien)


5.  Psykopaten svindler og stjæler penge, selv indenfor familien. Han kan begå økonomisk kriminalitet uden blusel. Ønsker ofte at bo gratis hos dig.

Han er ganske ligeglad med andres følelser og moralske normer. Han er skamløs.


6. Psykopaten lyver meget. Han er ikke til at stole på. Han kan opbygge et netværk af løgne. Han kan slippe af med store løgne, da han opleves meget troværdig, men det er stadig skuespil.


7. Psykopaten har let ved at skabe kontakt til andre mennesker. Men han har svært ved at vedligeholde denne kontakt. Han har derfor ingen gamle venner. Han optræder som en verdensmand udadtil, men som diktator overfor sin familie.


8. Psykoopaten har et koldt isnende skulende blik, når han er gal.


9. Psykopaten er meget målrettet. Han går efter sine mål med fuld og imponerende energi, som kan imponere andre end familien.Han er ofte veluddannet. 


10. Psykopaten tåler ingen kritik. Han kan ikke tåle at møde modstand. Han kan være det blideste og venligste det ene øjeblik, for i det næste øjeblik at fare op over en bagatel, råbe hysterisk, true eller gå til fysisk vold.

 

10.1 Han vil ikke samarbejde, kun bestemme, men siger, at han gerne vil samarbejde. Han svarer generelt ikke på vigtige meddelelser, ignorerer rykkere, og reagerer ikke på f.eks. x konens forklaringer, men fremsætter ofte nye beskyldninger..


11.  Psykopaten er mester i at læse sin modparts svagheder. Han kan presse modparten, så psykopaten til sidst får sin vilje. Han er således mester i at give andre skylden for fejlslagne handlinger, han selv har begået. Det vil sige at han kan vende sagen 180 grader.


12. Psykopaten kan, som ingen anden, sige de rette ting, som den anden ønsker at høre, men på en god måde og på det rette tidspunkt. Modparten, kæresten, x konen bliver så godt som totalt afhængig af ham følelsesmæssigt.


13. Psykopaten er vildt charmerende.  Han ved ikke alt det gode han vil gøre, for at opnå sine mål. Når skuespillet er ovre, og når han har nået sit mål, er han tilbage til sin gamle diktatoriske rolle få timer efter.


14. Psykopaten kan være meget ond og hensynsløs. Man tror det er løgn. Du skal derfor ikke sige ja eller acceptere det han siger, før alt er undersøgt.

 

15. Psykopaten nyder at komme med tomme trusler,  at true med f.eks.retssager, fysisk vold mm. Det han truer med går sjældent i opfyldelse. Retssager, og andres udsagn er noget han han kan finde på. Mange tror alligevel på hans udsagn, fordi de bliver fremført med stor troværdighed.


Han er god til at love evig kærlighed, omsorg mm., og partneren tror ham, ofte fordi de vil tro ham.


16 . Psykopaten er inderst inde Iskold og beregnende. Han er inderst inde sadistisk og søger metodisk ødelægge modpartens dømmekraft.


Undervurder ikke hans energi. Han er næsten umulig at køre træt i sager, hvor andre ikke orker at føre sager, fordi sagen er lille. Psykopaten er følelseskold. Hans handlinger er sjældent blot et uheld.


17. Psykopaten "isoler og kontrollerer". Han skræmmer f.eks.hustruens venner væk, så vennerne afbryder forbindelsen til hende. Han kan forhindre hende at gå ud til veninder mv.


Det medfører, at hun langsomt bliver mere og mere isoleret. Hun har derfor ikke overblik til at se sin situation fra andre sider. Hun lærer at stole på at psykopaten, som den eneste kilde, og kan ikke rådspørge venner og bekendte fordi hun ikke har nogen.


18. Psykopaten skyder altid skylden på andre. Han mener altid, at hvis noget går galt, er det de andres skyld. Han bortforklarer eller benægter alt.

Psykopaten mener, at han er altid er uskyldig, eller han påstår, at han er offer for andres usandheder.


19. Psykopaten går ikke til psykoterapi, da han siger, at han ikke har nogen fejl. Psykopaten kan derfor sjældent behandles, selvom mange ønsker at "frelse ham".


20. Psykopaten er super egocentrisk, men er god til at skjule det.


21. Psykopaten handler ofte uansvarligt. Han betaler f.eks. sjældent sin gæld. Han søger bevidst at undgå ansvar, og skyder ansvaret over på andre, eller på hele systemet.


22. Psykopaten elsker ikke sine børn eller kone, men viser dem frem, for at fortælle andre, at han er en fantastisk far og ægtemand,


23, Han skader sine børn og kone på lang sigt, men han ejer ikke skam. De fleste koner og børn tror, at han elsker dem!!


24, Psykopatens generelle handlemønster; Normal i få timer, resten af tiden er  han psykopat, som vil have sin vilje.


Vurderingen.


Hvis væsentlige af punkter fra 1-24 opfyldes og der indenfor disse punkter er tale om dybe handlinger over længere tid, tyder noget på, at han kan betragtes som psykopat.


Han er ikke psykopat, hvis man af og til udviser den samme adfærd, som en psykopat udviser, men hvis han opfører dig psykopatisk i  95 procent af tiden, er han psykopat.


Vurderingen skal være objektiv, se på psykopatens adfærden. Ofte bliver den alligevel en blanding af følelser og fakta. Når hustruen bor hos psykopaten tænker og handler hun næsten udelukkende med følelser. (subjektivt)


Vurderingen kan gå ud på at han er psykopat, hvis han har særlig stærk psykopatisk adfærd i 95% af tiden.


Vurderingen kan også gå ud på, at han har en psykopatisk adfærd 5% af tiden, men ellers har en normal adfærd. Så han er ikke psykopat. At gå fra ham må have andre årsager.


Forhold som kan ødelægge et partnerskab er f.eks, være  alkohol, utroskab, stoffer, egocentrisme mm. Psykopati er også en af dem.

 

Psykopatens skadevirkning er ekstrem stor, og kan begrunde, at man afbryder forholdet. Man behøver ikke at anklage ham for psykopati, det gør adskillelsen endnu værre, da han ikke vil indrømme det, men snarere vil postulere at du er en psykopat, Han kan derefer forfølge dig i årevis, hvis han har lyst.