1.9 Løsrivelsesprocessen

Løsrivelsen fra psykopaten.

Artikle nr.1.9

Psykolog Henrik Krarup

Redigeret d. 2. januar 2020


Hvis du løsriver dig fra din partner med psykopatisk træk, er her nogle råd. Løsrivelsesprocessen er naturligvis vanskelig, da det handler om en løsrivelse inde i dig selv fra et menneske, som du  har satset på.

Du kan også have andre vidt forskellige grunde til bruddet, dette er også svært, men det er ingenting mod at brydde med en psykolog.

Hvis du har tjecket ham af under "symptomer nr. 8, og det viser sig at han er psykopat, må du sørge for at have en strategi og økonomi og mentale ressourcer nok til løsrivelsen, da du kan have brug for det, da løsrivelsen ofte trækker ud.


Har du barn med ham, må du indstille dig på en lang og opslidende kamp, for blot at holde ham fra døren, da han bl.a. vil benytte barnet som gidsel.

Læs artiklen "børn med en psykopat"

Klikke på Psykopatens Symptomer nr. 8


Interlektuel erkendelse.

Hvis du løsriver dig, er det afgørende for succes, at du fornuftsmæssigt kan se nødvendigheden af at afbryde forbindelsen, og ikke vakler ved at benytte følelser som beslutningsgrundlag.

Derefter at du har økonomien i orden. Den tungeste erkendelse er at komme til den afklaring, at adskillelse er nødvendig. Det er slutresultet inden de mange kampe med dig selv og med ham. 

 

Det økonomiske aspect.

Ny bolig og alle andre praktiske ting må være klarlagt. Der er rigtig mange ting som skal tages stillig til, hvis du flytter, skal du sælge jeres nuværende hus, lejlighed? skal du have en andelsbolig eller en lejebolig.

 

Hvis du er usikker

Du er måske ikke helt sikker på, at du vil løsrive dig, samt usikker på at kunne gennemføre løsrivelsen. For at skabe en vished omkring dette, må du alliere dig med en psykolog eller en uafhængig person som kan støtte dig ved at lægge planer og få overblik. 

Nogle kalder rådgivningen for psykiske værktøjer, andre kalder det blot en samtale omkring vigtige centrale emner.


Psykologen modtager ofte årsagsbeskrivelser fra klienten, men det ses ofte, at det er helt andre ting, som er årsagen til problemerne. Det er derfor centralt, at psykologen er i stand til at læse mellem linierne, så årsagen eller årsagerne til problemerne kommer frem. Det er vigtigt, at klienten og psykologen har tillid til hinanden og ellers kan svinge sammen


Psykologens vigtige samspil

Samspillet med psykologen handler om, at psykologens erfaringer kan give dig nogle retningslinier på baggrund af dine oplevelser. Du vil så opleve at de grænseoverskridende handlinger, din nedgørelse mv, er langt mere alvorlige. Det vil kunne støtte dig i at der er virkelige gode grunde til at du afbryder forbindelsen med ham.


Elsker han dig. 

fx kan du nemt tro på, at din psykopat elsker dig. De fleste ofre tror, at han elsker dem. Inderst inde går hun ud fra, at det er gensidigt, men hun tør næsten ikke spørge.


Hvis du ikke har rimelig klarhed over dette emne, vil du bliver meget isoleret. Du kan have fortrængt alle de fornedrende og undskabsfulde løgne og andre skader, som x,en har givet dig. Din løsrivelse skal udelukkende bygge på din sunde fornuft, og ikke på følelser.

 

Handlingslammelse

Der kan opstå uklarheder på mange andre områder, hvis resultater kan medføre handlingslammelse.


Eksempel på usikkerhed

Inden psykopaten kommer hjem, hviler der en stor nervøs spænding på dig, fordi du ikke ved, hvordan hans humør er, og om du skal have nye anklager eller bebrejdelser, som han kan bruge til at stryre dig med.  Du forkæler ham meget, så du kan formilde ham. Du får da en chance. Frygten for at du og/eller din familie bliver overfaldet, dræbt. Dette psykiske pres er uudholdeligt.


Du har således satset på en drøm, som indeholdt meget kærlighed og tryghed i en tæt gensidighed. For at få den kærlighed og tryghed, har du på næsten alle måder blindt søgt at fastholde denne drømmelignende situation. Læs artiklen om pleasing her, da det er en meget anvendt middel til fastholdelse af kærlighed og tryghed, den er blot uanvendelig.