1.9 Løsrivelsesprocessen

Løsrivelsen fra psykopaten.


Artikle nr.1.9


Psykolog Henrik Carsten Krarup

Redigeret d. 29. april 2021


Hvis du længe har overvejet at løsrive dig fra din partner med psykopatisk træk, er her nogle råd. Løsrivelsesprocessen er naturligvis vanskelig, da det handler om en løsrivelse inde i dig selv fra et menneske, som du elsker eller har elsket og som har udgjort store dele af din identitet.


Hvis du er usikker

Du er måske ikke helt sikker på, at du vil løsrive dig, samt usikker på at kunne gennemføre løsrivelsen. For at skabe en vished omkring dette, må du alliere dig med en psykolog eller en uafhængig person som kan støtte dig ved at lægge planer og få overblik. 

Nogle kalder rådgivningen for psykiske værktøjer, andre kalder det blot en samtale omkring vigtige centrale emner. 


Psykologens vigtige samspil

Samspillet med psykologen handler om, at psykologens erfaringer kan give dig nogle retningslinier på baggrund af dine oplevelser. Du vil så opleve at de grænseoverskridende handlinger, din nedgørelse mv, er langt mere alvorlige. Det vil kunne støtte dig i at der er virkelige gode grunde til at du afbryder forbindelsen med ham.


Du kan have mange tanker om at bryde, du kan have mange modstridende grunde til at brydde forholdet, men når du først har gjort dig klart, at der må handles, vil du billedligtalt først handle, når du er oppe i en krog. De fleste vil ikke handle før de er tvunget til det.


Hvis du har tjecket ham af under "symptom artiklen nr. 8, og det viser sig at han er psykopat, eller at forholdet mellem Jer er umuligt at fastholde, må du sørge for at have en strategi, en økonomi og mentale ressourcer nok til løsrivelsen, da du kan komme så meget i modvind fra hans side, at du blot ønsker at alt var ved det gamle. Denne angst/modvind kan også gøre, at løsrivelsen trækker ud.


Skærpede omstændigheder med barn

Har du barn med ham, må du være indstille på en lang og opslidende kamp, for blot at holde ham ude fra dit private liv, da han har lovmæssige rettigheder over barnet, og han tror fast på, at det indbefatter dit liv og eventuelle samliv med andre. Det er ekstremt, hvad en psykopat-far kan tolke ind i "barnets tarv" bortset fra at barnet kan presses til at agere spion når det er hos moderen.


Læs artiklen "børn med en psykopat" Psykopatens Symptomer nr. 8


Interlektuel erkendelse.

Hvis du løsriver dig, er det afgørende for succes, at du fornuftsmæssigt kan se nødvendigheden af virkelig at afbryde forbindelsen, og være ekstrem tilbageholden med at yde små uskyldige tjenester, så som at køre og hente barnet. Konsekvens er et must, for psykopaten vil benytte sig af en hver mildhed eller venlighed, i den tro, at du er svag. Svaghed er iøvrigt noget psykopat-faren foragter. 

Derefter  må du have økonomien i orden.


Du må i et svagt øjeblik ikke betro dig til hans venner eller ham selv. Han vil være i stand til at få dig tilbage i forholdet. Din psykolog må støtte dig i at du focuserer på dit eget liv og din egen selvstændighed, - noget du ikke er vant til fra psykopatens side.


Det økonomiske aspect. (Økonomi er basen for alting, gentager alting)

Ny bolig og alle andre praktiske ting bør være klarlagt. Der er rigtig mange ting, der skal tages stilling til, også hvis du flytter. Skal du sælge jeres nuværende hus, lejlighed? skal du have en andelsbolig eller en lejebolig. Det er et must, at I har hver jeres advokat, disse kan også bruges som talerør til hver af jer.


Efter bruddet:

Intet vendskab, eller forbindelse med psykopaten eller hans venner.

InDu må undgå at benytte psykopaten eller hans venner til at klare ting og skrivelser for dig, det er et oplagt felt hvor du kan blive manipuleret og snydt for store summer.


Hvis du ikke har rimelig klarhed over dette emne, vil du bliver meget isoleret med dine tanker. Du kan efterhånden have fortrængt alle de fornedrende og undskabsfulde løgne og andre skader, som x,en har givet dig.


Følelser er nødvendige, men brug kun små doser.

Din løsrivelse skal udelukkende bygge på din sunde fornuft, og ikke på følelser, men handler du følelsesmæssigt- og det går galt- er det ofte nødvendigt at andre adspurgt kan sige, at du handlede følelsesmæssigt- og at det er derfor resultatet var uheldigt.