7.0 Se objektivt på din situation

Se objektivt på din psykopat


Ved at se på fakta, og ikke på dine følelser og drømme, har du chancen for at komme ud af din afhængighed af ham. Du må derfor bekæmpe dine følelser for psykopaten, og se objektivt på ham, hvilket kan være meget svært.


Det kan hjælpe meget at have nogle psykologsamtaler. Dine følelsers styrke viser din afhængighed af psykopaten. Kampen foregår nok overfor psykopaten, men den største og første kamp er inde i dig selv.


No.7.0

Forfatter:

Psykolog Henrik c. p. Krarup

Redigeret: 12. dec. 2019


Find de følelsesmæssige handlinger.

Hvis du har mistanke om, at det menneske, du har haft nær kontakt med er psykopat, må du søge at finde eksempler på hans yderliggående adfærd, og hvor du i disse tilfælde har undtladt at handle og sige fra.

Ved at du ikke reagerede, kan tyde på, at du er følelsesmæssigt forbundet til ham. Menigen med at lave disse notater (som du gemmer godt) er at samle eksempler, som er overskridende for dit forhold til ham.


Erkender du dette, og hober eksemplerne sig op, vil du med disse eksempler, føle, at det går for vidt. Du tvinger dig selv til at gøre op med forholdet. Angst kan være en stor hindring for at få din frihed.


Fornuften er der.

Men du er alligevel bange for at bryde forbindelsen.Din fornuft er nok intakt, men følelserne tager ofte over. da du kan være bange for psykopatens handlinger. I realiteten bestemmer han alt, dvs. at du er mentalt og fysisk afhængig af ham. Jo mere han har sin kontrol over dig, jo mere vil han føle sig værdifuld og godt tilpas.


Hjemmearbejde.

Før du anvender stædigheden må du gøre dit hjemmearbejde godt, så det du gør er fornuftigt, og hvis du er i tvivl, må du høre om dine handlinger er fornuftige ved at tale med venner, familie og få deres udsagn.

Lige meget hvor fornuftigt du handler, vil psykopaten altid falde over dig og stille krav, som du aldrig kan leve op til, så skyldfølelse for du altid, så længe du kender psykopaten.


Du skal grave dit gamle "aktive" jeg frem, du havde inden du traf ham. Han vil føle, at du handler vanvittigt og dumt, blot fordi du går imod ham, det vil psykopater altid. Han vil ikke, at du handler selvstændigt, for så udgør du en risiko for psykopatens magt.


Dualistisk tankegang.

Du har en stærk følelse for psykopaten, som er helt ulogisk, nærmest sær. Du har fået indpodet en tankegang.  Din indre fjende vil hæmme eller ødelægge alle tanker og handlinger, som bygger på en snusfornuftig handlekraft. Din isolation og skyldfølelse er et af psykopatens bedste våben for at bibeholde kontrollen over dig.

 

Du må tvinges dig selv til at handle.

Målet er at erkende, at der må gøres noget radikalt, dvs. at du bryder ud af hans mentale favngreb.

Men typisk vil du først handle, når du er oppe i en krog, ikke et sekund før. I den situation tvinges du til at fokusere på virkeligheden og at handle fornuftigt og koldt.


Fornuft og følelser.

Du kan senere, når du er rejst, genoprette balancen mellem følelser og fornuft, som under kampen for friheden har været 100 procent fornuftbetanet.fFølelser er en nødvendighed, blot skal den afballanceres.


Overfor psykopaten bør du ikke vise at du har følelser. Du må skabe en opfattelse af, at du afskyr ham på grund af det han har gjort.

Du må til slut ende med at psykopaten er dig inderligt ligegyldig, hvorved du fortæller dig selv, at han er ude af dit sind. Følelserne er din indre fjende nr. 1.


Vigtige episoder som kan hjælpe dig til at forstå dine fejltagelser

Hvis du ser realistisk på dit forhold, vil du opdage, at du næsten tvinges til at anvende nogle af dine negative optegnelser.

De bør indgå i samtalen med din psykolog. 

Jo flere data, dvs. nedskrevne episolder, som du har, Jo bedre vil kunne oparbejde en negativ eller ligeglad holdning. 


Psykopaten er stærk, og kender dine svage punkter, derfor er det vigtigt, at du får støtte fra en uafhængig specialist, især hvis psykopaten har isoleret dig. Psykopatens overtalelsesevne og troværdighed kan dog være så stærk, at du betror sine inderste følelser overfor ham, og han vil naturligvis give råd, som passer i hans kram.


At redde ham

Der er også eksempler på, at nogle kvinder, ønsker at "redde" deres psykopat. Dette ønske bør tages alvorligt, da det indeholder subtile og komplekse holdninger, som gør, at afhængigheden til psykopaten er ambivalent.

Men redningsaktionen er vanskelig, og vil kun fungere, hvis psykopatens adfærd er psykopatlignende. dvs. ikke er en ren psykopat. Redningssituationen hæmmes af at redderen har to kasketter på.


Klik her for artiklen "Kan jeg redde min psykopat 1. del", se også 2.del


Psykologer, som ikke har en bred erfaringen indenfor området, spilder din tid, så du må finde ud af, om psykologen forstår din situation og vil sætte energi ind på at hjælpe dig.


Til Index (home)(indholdsfortegnelse)

Til Registersiden (Home)(index)